ZAKAJ JE KORISTNO IZBRATI AGENTA?

26.11.2019 / Eva Klemenčič
Pri izbiri je pomembno upoštevati ne le velikost in ugled agencije, temveč tudi in predvsem agenta s katerim boste dobro timsko sodelovali pri izpeljavi vašega pomembnega projekta.

V nadaljevanju le nekaj kriterijev, ki jih je dobro upoštevati, ko izbirate svojega sodelavca - nepremičninskega agenta:

  • Nepremičninski agent ima strokovno znanje, da se izognete zamudam ali napakam, ki vas lahko veliko stanejo.
  • Ima dostop do še več nepremičnin, tudi takih, ki se ne oglašujejo aktivno. Agent vam lahko pomaga najti te skrite dragulje. Poleg tega bo dober lokalni agent bolje poznal iskalno območje, kot bi ga sami.
  • Ima odlične pogajalske sposobnosti. Pričakujete lahko veliko konkurence, taktiziranja, vnovičnih ponudb in vojn s ponudbami. Ali ne želite, da bodo na vaši strani pametni in profesionalni pogajalci zapečatili najboljšo ponudbo za vas? Ne gre samo za to, koliko denarja boste na koncu porabili.
  • Naročniku bo pomagal sestaviti pogodbo, ki omogoča dovolj prostora za nepredvidene dogodke in vse drugo, kar je ključno za varnost vašega posla.
  • Povezan je z različnimi podjetji, morda ne ve vsega, vendar je njegovo poslanstvo vedeti prav vse, ki jim morebiti pomaga pri nakupu ali prodaji stanovanja. Hipotekarni posredniki, nepremičninski odvetniki, hišni inšpektorji, stanovalci doma, notranji oblikovalci - seznam se nadaljuje - in vsi so v mreži vašega agenta. Uporabite jih.
  • Drži se strogega etičnega kodeksa
  • Je vaši starš, analitik podatkov, terapevt. Nosi veliko različnih klobukov. Seveda je prodajalec, vendar v resnici naredi cel kup, da zasluži svojo provizijo. Nenehno se vozi naokoli, preverja različne nepremičninske ponudbe za vas. Svoj denar porabi za trženje vašega doma (če prodajate) in seveda dela za vas skoraj vse ure dneva in noči - ne glede na to, ali potrebujete več informacij o domu ali samo nekoga, s katerim se lahko pogovarjate o ponudbah, ki vam jih je poslal. To je največja finančna (in morda čustvena) odločitev v vašem življenju in vodenje skozi to ni odgovornost, ki jo agent prevzame kar tako.
#1 - ZAKAJ JE  KORISTNO IZBRATI AGENTA?