Hiša, Samostojna, Spodnjeposavska, STARI MLIN - KOSTANJEVICA NA KRKI

360.000 €

Kostanjevica na KrkiGornja Prekopa375 m21900

Opis

Posestvo Stari Mlin

Zgodba: Na posesti je od leta 1810 do leta 2003 stal »Stari Mlin«, edini daleč naokoli, v katerem so predelovali pšenico za vse okoliške vasi. Nekateri deli mlina so ohranjeni in s svojo prisotnostjo še danes krasijo posestvo.

Sedanji lastnik je leta 2004 izvedel temeljito rekonstrukcijo in prenovo tako stanovanjskega objekta, kot tudi delavnice, ki leži na posestvu. Ustvaril je prijetno zatočišče za posameznike z vizijo, ki si želijo udobnega življenja v objemu narave, možnostjo samooskrbnega načina življenja, blizu vse potrebne infrastrukture.

Lega: Nahaja v Gornji Prekopi, naselju v občini Kostanjevica na Krki. Čudovita lega ob Gorjancih, je ravno na sredini med Ljubljano in Zagrebom, dve uri vožnje do slovenske ali hrvaške obale.. Posest je na mirni, zasebni lokaciji v naravi, v neposredni bližini Šentjerneja, Šmarjeških toplic, Čateža in samostana Pleterje. Nahaja se ob gozdu in le nekaj minut do reke Krke. Za vse, ki radi plavate, veslate, supate, ali ribarite. V okolici so tudi vinske kleti in domače kmetije, kjer je možno kupiti domače ekološke pridelke. Lokacija nudi tudi veliko pohodnih in izletniških točk na Gorjance. Bližina Novega mesta, Brežic in manjših okoliških krajev pa ponuja tudi veliko raznovrstnih kulturnih dogodkov, zabave in aktivnosti za otroke.  Vsa potrebna infrastruktura (OŠ, Vrtec, trgovine, pošta…) se nahaja v Kostanjevici na Krki oddaljeni manj kot 5 km ali še bližnjem Šentjerneju, ki je oddaljen le 3 km.

Posest: Razteza se na 16.458 m2, od tega je 2.964 m2 stavbnega zemljišča. Ograjena je s kovinsko ograjo in ima dva vhoda; iz vzhodne in zahodne strani. Potok teče vzdolž celotne parcele, v njem živijo tudi ribe in raki. Na travniku raste več vrst sadnega drevja in 80 orehov, ki predstavljajo dodatni prihodek.

Stanovanjska hiša: 180 m2 velika in obnovljena hiša po modernih smernicah bivanja ima v pritličju predprostor iz katerega je dostop do velikega dnevno bivalnega prostora s kuhinjo in izhodom na veliko teraso, pisarno, kopalnico, spalnico, ter stopnišče za dostop v nadstropje, kjer se nahajata še dve spalnice, velika večnamenska soba, prav tako z izhodom na veliko teraso ter še ena kopalnica.

Hiša se ogreva s toplotno črpalko, ima kamin na drva, talno gretje. Vgrajen je sistem prezračevanja in centralni sesalni sistem. Priključki: voda (2 napeljavi – uporaba deževnice), elektrika in optika, greznica.

Hiša je izolirana in ima nizkoenergijska okna.

Hiša ime dve terasi. Spodnja terasa meri 50m2, zgornja pa 40m2. Obe sta orientirani na jug in proti potočku ter omogočata brezskrbno sproščanje v popoldanskem soncu.

Delavnica: 10X16 m2 v dveh nadstropjih, se danes uporablja kot mizarska delavnica. Je svetla in prijetna za opravljanje različnih dejavnosti.  Ogrevanje s toplotno črpalko in talno gretje.

Kašča z nadstreški: 5X7m2 služi za shrambo, pod nadstreški je prostor za jeklenega konjička.

Oprema in prenova: popolna prenova v letu 2004

Dodatno
Vpisano v ZK, bremen prosto.

Zaradi odprte lege, osončenosti parcele ter bližine potoka oddaja posestvo prijetno energijo in nudi stanovalcem veliko možnosti za neodvisno in umirjeno bivanje ob prijetnih zvokih nežnega šumenja bližnjega potoka. Nasadi orehov in sadnega drevja pa omogočajo tudi dodaten prihodek. Odlična izbira za vse generacije.

Vljudno vabljeni na ogled!

Dodatno

 • Dodatno
  Vrt Parkirišče
 • Priključki
  Elektrika Voda Greznica Optika
 • Ogrevanje
  Toplotna črpalka Rekuperator Talno gretje
 • Lega
  Vzhod Zahod Jug
 • Luksuz
  Lep razgled Bližina narave Zelo sončno Mirna lokacija

V bližini

Avtobusna postajaDolnja Prekopa, Slovenia0.5 km / 6 min 🚶‍♀️
BankomatPetrol - Bencinski servis - Šentjernej, Prvomajska cesta 10, Šentjernej2.9 km / 4 min 🚗
PoštaPaketnik Direct4.me, Prvomajska cesta 3, Šentjernej3.0 km / 4 min 🚗
ŠolaOsnovna šola Šentjernej, Šentjernej2.9 km / 4 min 🚗
TrgovinaSupermarket SPAR, Prvomajska cesta 8a, Šentjernej3.0 km / 4 min 🚗
PekarnaŠentjernjej, Trubarjeva cesta 33.2 km/ 4 min 🚗

Podobne nepremičine